Nederlandse Ambassade in Panama Stad, Panama

Zaken doen in Panama

Nederland en Panama zijn natuurlijke partners. Daar waar Nederland de poort vormt tot Europa ontwikkelt Panama zich snel tot de hub van de Amerika’s. Ook voor Aruba, Curaçao en Sint Maarten is Panama een zeer interessante partner. Panama is interessant voor onze bedrijven door de sterke economische groei en de aanwezigheid van een relatief goed ontwikkelde dienstensector, uitstekende luchtvaartverbindingen, de 2e grootse vrijhandelszone ter wereld en 2 van de drie grootste containerhavens van Latijns-Amerika. Bovendien is Panama relatief veilig.

Naar verwachting versterkt Panama zijn positie onder meer door grote investeringen in infrastructuur, zoals de verbreding van het Panama kanaal in 2015. Het aantal Nederlandse bedrijven en organisaties in Panama neemt toe en Nederland behoort tot een van de grotere investeerders in Panama. De ambassade ziet vooral kansen voor de volgende Nederlandse topsectoren Water, Logistiek, en Agri&Food. Daarnaast zet de ambassade intensief in op duurzaam ondernemen, Nederland heeft een sterke positie op het gebied van duurzaamheid en er zijn vele mogelijke samenwerkingsvelden. Voor Aruba, Curaçao en Sint Maarten is Panama onder meer een goede en relatief goedkope bron voor diverse importen en biedt het samenwerkingsmogelijkheden op het gebied van financiële dienstverlening en toerisme.

De ambassade van het Koninkrijk in Panama richt zich op het versterken van de handelsbetrekkingen tussen het Koninkrijk en Panama. De genoemde topsectoren en aandachtsvelden inclusief duurzaamheid staan daarbij centraal.

De ambassade biedt het bedrijfsleven de volgende ondersteuning:

  • Leveren van marktinformatie: de ambassade beschikt over algemene sector informatie en beantwoordt specifieke handelsvragen van bedrijven.
  • Promotionele activiteiten; de ambassade probeert de marktpositie van bedrijven te versterken door organisatie van handelsmissies, beursdeelname, matchmaking, en netwerkevenementen en door Holland Branding o.a. via sociale media.
  • Troubleshooting: de ambassade assisteert bedrijven die specfieke problemen ondervinden bij het zakendoen in Panama, bijvoorbeeld in relatie met de Panamese overheid.
  • Government2Government: de ambassade bevordert de internationale samenwerking die (duurzame) handel en investeringen tussen Panama en het Koninkrijk faciliteert (zoals het afsluiten en naleven van investerings- en handelsverdragen).

Denkt u dat de Ambassade uw bedrijf in Panama kan helpen, neem dan contact met ons op!